Sertifikacija

Bilo da ste u postupku pokretanja implementacije ili sertifikovanja, u potrazi za novim telom za prenos ili samo trebate informaciju o mogućnostima za svoju firmu, kontaktirajte naš stručni tim, koji će vas voditi kroz proces i pružiti odgovore i sva rešnja !

Sertifikacija

Sertifikacija predstavlja postupak utvrđivanja da proizvod, usluga, organizacija ili pojedinac ispunjavaju zahteve relevantnog standarda. Postupak se završava zvaničnom potvrdom – sertifikatom o usaglašenosti, i upisom imaoca sertifikata u relevantan registar.

Sertifikat predstavlja pisanu garanciju izdatu od strane nezavisnog sertifikacionog tela, koji se izdaje nakon što se revizijom utvrdi da je određeni sistem, proizvod ili usluga u skladu sa zahtevima navedenih u standardu.

Korišćenje termina “akreditacija” kao alternative za sertifikaciju ili registraciju je greška, jer to znači nešto drugo. Jednostavno rečeno, akreditacija praktično predstavlja sertifikaciju sertifikacionog tela. Sertifikati izdati od strane akreditovanih sertifikacionih tela obično na tržištu imaju povećan kredibilitet.

Ocenjivanje usaglašenosti  predstavlja postupak vrednovanja proizvoda ili usluge, procesa, sistema, osobe ili organizacije u odnosu na zahteve  standarda ili u odnosu na tehničke propise, radi: potvrđivanja da proizvod ispunjava zadati nivo kvaliteta ili bezbednosti,     pružanja neposredne ili posredne informacije korisniku o karakteristikama i funkcionisanju proizvoda, povećanja poverenja kupaca i regulatornog – nadležnog državnog tela u proizvod, potkrepljivanja tvrdnji o proizvodu koje se koriste u njegovom reklamiranju i obeležavanju.

Dokazi o usaglašenosti su atesti, sertifikati, potvrde, uverenja, izveštaji o ispitivanju Za ocenjivanje usaglašenosti, koriste se postupci dati u standardima ISO/IEC 17000 serije.

Kako da dobjete sertifikat ?

U Accvis-u, se bavimo u celokupnim rešenjima. Mi ne samo da ćemo za vas testirati postojeća rešenja i njihovu usklađenost prema standardu – mi za vas razvijamo rešenja u skladu sa standardom, zajedno s nezavisnim konsultantima kako bi ih implementirali, a potom i ocenili svoj sistem – rešenja. Mi dobro poznajemo standarde iznutra, i znamo kako preneti svoje znanje na vas i vaše ljude. Dakle, sve što vam je potrebno da bi vaša organizacija dobila sertifikat i da bi vas sertifikaciona kuća pozitivno ocenila – možemo vam pružiti na jednom mestu – accvis doo.

Sertifikujući se sa nama, i samom implementacijom standarda vi ne samo da ćete dobiti najbolje iz prakse, već ćete pokazati svojim klijentima koliko su bitni za vas. To je zato što imamo ugovore i saradnju sa Sertifikaciskim kućama – telima prepoznatim i prihvaćenim u celom svetu, i bićete ocenjeni- provereni prema najvišem nivou standarda, od strane tela po vašem slobodnom izboru.

Kako odabrati sertifikacionu kuću – telo!

Prilikom odabira Sertifikacione kuće – tela, proverite dali je licencirano (ispunjava uslove da vrši ocenjivanje ) za relevantne standarde koje želite implementirati. Proverite dali je izabrana kuća (Sertifikaciono telo) – akreditiovano. Akreditacija nije obvezna i postoji veliki broj ne akreditovanih kuća u svetu (veoma često se usko bave specifičnim oblastima i procesima) a koja su veoma poštovane, međutim akreditacija vam pruža nezavisnu potvrdu od strane nacionalnog ili međunardno tela! Da biste proverili Sertifikaciono telo, obratite se nacionalnom Akredicionom telu u vašoj zemlji ili posetite Međunarodni akreditacioni forum i pregledajte listu sertifikacionih tela.

Sertifikacija – pružanje od strane nezavisnog tela pismene potvrde (Sertifikataa) da proizvod, usluga ili sistem zadovoljava specifične zahteve – prpisane standardom.

Akreditacija – formalno priznanje od strane nezavisnog tela, opšte poznato kao akreditaciono telo, da sertifikaciono telo posluje u skladu s međunarodnim standardima.


Zapčnite transfer vašeg sertifikata – Kada ste pod pritiskom da zadržite poverenje kupaca, zaposlenih ili partnera, potrebno vam je sertifikaciono telo od poverenja. Mi ćemo vam pomoći da svoj sertifikat prenesete brzo i lako.

Kombinovane usluge nadzora – Ako imate dva ili više implementitanih standard, možemo koordinirati procese i nadzor tako da padaju na iste datume, minimiziramo poremećaja za vašu organizaciju i štedimo vaš novac.

Održavanje certifikata – Kada ste postigli standard,  morate ga I održavati. Kako? Kroz obuku, alate samoprocene, biltene, programska rešenja – softver, i dr.

Post usluge certifikacije – Naš tim i Helpdesk Servis predstavljaju našim klijentima neprocjenjiv izvor informacija i resursa, od downloada smernice i dokumenata sve do On Line usluge “Pitajte stručnjaka “.

Poslovna politika – Cilj certifikacije procesa upravljanja je da inspiriše poverenje javnosti i zainteresiranih strana, Accvis doo je svestan da je šema ocjenjivanja usklađenosti jedan od važnih elemenata društvenog  temelja koji podržava bezbednost  ljudi, osigurava zdravije  prirodno okruženje  i fer ekonomske aktivnosti globalno.

Nazovite nas i saznajte više o našoj poslovnoj politici.


Saradnjom sa ACCVIS timom i sertifikacijom Vaših procesa, pokazaćete svojim klijentima, konkurenciji, dobavljačima, osoblju i investitorima da se uvek zalažete za najbolje moguće rešenje.