FSC – preduslov da (kroz Program Hosted Buyers) pronađete poslovnog partnera i kupca!

FSC – preduslov da (kroz Program Hosted Buyers) pronađete poslovnog partnera i kupca!

FSC – Preduslov da (kroz Program Hosted Buyers) pronađete poslovnog partnera i kupca!

Sporazumi o slobodnoj trgovini sa zemljama CEFTA, EU i Ruskom Federacijom daju ogromne mogućnosti za bescarinski izvoz kancelarijskog i nameštaja uopšte proizvedenog u Srbiji, koji ima svuda dobru reputaciju, naročito na ruskom tržištu. Sertifikati Saveta za očuvanje šuma (FSC) Chain of Custody (CoC) su prisutni i u Srbiji, primenjuju se na proizvode koji su u celosti napravljeni od drveta iz šuma kojima se upravlja na održiv način (dodeljuju se sa FSC sertifikatima) i sve češće predstavljaju uslov i zahtev za izvoz na tržišta EU zemalja.

Industrija nameštaja je jedna od retkih koja beleži trgovinski suficit od preko 100 miliona evra mil. Izvoz nameštaja svake godine raste, a potrošači sve više tragaju za proizvodima koji su proizvedeni u skladu sa ekološkim i društvenim kriterijumima. Kada predstavljaju svoj FSC logo, kompanije time dokazuju da drvo koje koriste potiče od šuma koje su gajene na održiv način. Sertifikovane kompanije mogu postaviti svoj FSC logo direktno na proizvod i mogu ga koristiti za potrebe oglašavanja i marketinga.

Međunarodne izložbe Svet nameštaja i Tehnomebel održaće se u Inter Expo Centru u Sofiji, od 19. do 23. aprila 2016. Posetite sajam i pronađite poslovnog partnera među vodećim Bugarskim kompanijama, ali ne zaboravite da je FSC na teritoriji EU preduslov da uspostavite i pronađete poslovnog partnera! Ovo je prilika da se na jednom mestu  susretnete sa preko 50 vodećih Bugarskih i EU firmi za proizvodnju nameštaja, kao i proizvođači mašina, materijala i aksesoara za industriju nameštaja učestvovaće na međunarodnim izložbama Svet nameštaja i Tehnomebel.  Ovogodišnji izložbeni program obuhvata nameštaj svih vrsta i namena, proizvode za uređenje enterijera i unutrašnju dekoraciju, kao i mašine, alate i repromaterijale koji se koriste u kompleksnoj industriji nameštaja.

Potrošači, kompanije, državne vlasti sve više zahtevaju garancije da prikupljeno drveće, papir i proizvodi od drveta dolaze iz izvora kojima se pravilno upravlja. FSC (Forest Stevardship Council) sertifikacioni sistem omogućava razlikovanje proizvoda od drveta koji dolaze iz šuma kojima se odgovornog upravlja što donosi dodatnu vrednost. Ovaj program se zasniva na principu održivog razvoja i principu dobrih poslovnih praksi koji su primenjeni na gazdovanje šumama i na principu praćenja primenjenom na trgovinu i na kompanije koje koriste drvene proizvode iz sertifikovanih šuma.

Sistem kontrole nadzornog lanca (FSC)

FSC sertifikat je garancija da drvo do krajnjeg korisnika dolazi strogo praćenim lancem: od sertifikovane šume, preko obrade i proizvodnje. Na engleskom govornom područiju ovo se naziva CoC sertifikacija (CoC certification – Chain of custody – lanac nadzora). Kada predstavljaju svoj FSC logo kompanije dokazuju da drvo koje koriste potiče od šuma koje su gajene na održiv način.

FSC je najviši nivo osiguranja kvaliteta u šumarstvu, drvnoj industriji i industriji papira, koji u svojoj strukturi sadrži niz zahteva iz oblasti kvaliteta, socijalne sfere i ekologije. Izdavanjem CoC sertifikata i isticanjem FSC logoa na proizvodima, čiji je osnovni sastojak drvo, preduzeće potrošačima šalje informaciju o tome da je drvo ugrađeno u proizvod prošlo kroz strog nadzorni lanac od seče šuma pod nadzorom stručnjaka do odgovorne prerade i proizvodnje kroz racionalno iskorišćenje drveta. Postoje 3 vrste FSC sertifikata tj. nalepnica koje se ističu na proizvod: FSC Pure – čisto drvo, FSC mixed source – mešani izvori gde je minimum 50% FSC sertifikovanog drveta, FSC recycled – reciklirano drvo. Dobijanjem FSC logoa na proizvodu preduzeće pokazuje da gaji podjednaku brigu za šumska bogatstva, kao i njeni klijenti.

fsc-label

Nalepnica sa logoom FSC-a predstavlja pouzdanu vezu od proizvoda u rukama krajnjeg korisnika, unazad, preko odgovorne proizvodnje i racionalnog korišćenja drveta, do seče šuma koje su pod strogim nadzorom stručnjaka

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*