Poziv za firme iz Srbije da se uključe u mrežu dobavljača – Simens

Siemens poziva firme iz Srbije da se uključe u mrežu dobavljača!

Nemačka kompanija Siemens pozvala je danas firme iz Srbije da se uključe u mrežu dobavljača ne samo za njenu fabriku u Subotici već i za sve ostale koje ima u svetu.

Siemens je u Privrednoj komori Srbije organizovao konferenciju “Dan dobavljača” kako bi u direktnim razgovorima predstavnici uglavnom malih i srednjih preduzeća iz metaloprerađivačke industrije saznali šta je potrebno toj kompaniji i koje uslove potencijalni dobavljači treba da ispune da bi zadovoljili njene visoke standarde.

Siemens_Logo_large_dropshadow-01

Siemens vam otvara vrata za globalnu mrežu !
Generalni direktor Siemensa u Srbiji Udo Eichlinger je kazao da se na poziv kompanije za uključivanje u mreže dobavaljača, upućen 2013. godine, prijavilo 156 firmi iz Srbije ali da su tražene uslove zadovoljile 22.

“Verujem da u Srbiji ima više proizvođača koji mogu da postanu dobavljači Siemensa. Godišnje potrebe kompanije za nabavkama za fabriku u Subotici su u vrednosti 150 miliona evra i preduzeća iz Srbije bi mogla da zadovolje isporuke od najmanje 50 miliona evra”, kazao je Eichlinger.

On je istakao da će Siemens dobavljačima iz Srbije otvoriti vrata za globalnu mrežu dobavljača, što bi za njih imalo veliki značaj za održavanje standarda i jačanje konkurentnosti.

Siemensova fabrika vetrogeneratora u Subotici, otvorena pre 13 godina, kako je naveo Eichlinger zapošljava 1.947 radnika, zadovoljna je uslovima poslovanja u Srbiji i planira dalji rast proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je kazao da 40 firmi iz Srbije već radi delove za Siemensovu fabriku i da sigurno postoji još najmanje 50 onih koje ispunjavaju uslove da počnu razgovore o poslovnom partnerstu sa tom kompanijom. “Biti dobavljač Siemensa ne znači samo ugovoriti novi posao već raditi na podizanju konkurentosti kako bi se lakše stiglo do novih tržišta”, rekao je Čadež.

Preuzeto : http://gdeinvestirati.com/

Ovom prilikom iz Kompanije  pozivaju sva zainteresovana mala i srednja preduzeća koja se bave proizvodnjom u oblasti metalo-prerađivačke industrije da pošalju svoje prijave na sledeću mail adresu siemensdobavljac.rs@siemens.com

Na ovaj način kompanija Simens utiče na rast srpske privrede i razvoj preduzetništva u Srbiji. Domaće firme koje se pokažu kao sposobne da isprate sve zahteve vezane za kvalitet, količine, rokove isporuke koji se od njih budu tražile, moći će da unaprede svoje poslovanje proizvodnjom delova za vetrogeneratore za Simensovu fabriku u Subotici.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*